Stacaravans en chalets

Misschien bent u uitgekeken op het kamperen in tent, caravan of camper. Misschien stelt u prijs op uw eigen douche en toilet maar heeft u geen zin om al uw eigen spullen mee te nemen. Dan is het een goed idee om eens een stacaravan of chalet te proberen - bij voorkeur op een door Alan Rogers geïnspecteerde en geselecteerde camping, waar u verzekerd kunt zijn van de hoge kwaliteit van de accommodaties.

Afmetingen en inventarissen kunnen per camping verschillen, maar de stacaravans of chalets op de campings van onze keuze zijn de beste in hun soort en bieden waar voor hun geld. Campingeigenaren willen hun investeringen natuurlijk graag terugverdienen. Ze besteden daarom veel zorg aan de accommodaties en kiezen er vaak de mooiste locaties op hun terrein voor uit.

Zoek campings met stacaravans of chalets

Ontspannen vakantie

Een verblijf in een stacaravan of chalet is ideaal voor een actieve gezinsvakantie met de gemakken van thuis, zoals een koelkast met vriesvak, gasfornuis en eigen douche en toilet. Vaak is er ook een magnetron, een cd-speler en air-conditioning, maar neem svp contact op met de camping wanneer u hier absoluut zeker van wilt zijn. In de keuken treft u een complete uitrusting aan met pannen, bestek en servies en buiten kunt u beschikken over tuinmeubilair. Verschillende stacaravans en chalets hebben een houten terras en ligbedden.

De indeling kan per model anders zijn maar in de regel biedt de gemiddelde stacaravan:

  • Ten minste twee slaapkamers: een kamer met een tweepersoonsbed en een tweede kamer met twee eenpersoonsbedden (soms is dit een bedbank). Vaak is er in de zitkamer nog een bedbank. Dekens en kussens zijn meestal beschikbaar.
  • De meeste stacaravans hebben verwarming en sommige, vooral in zuidelijke streken, hebben airconditioning. Vaak zijn de ramen van dubbel glas.
  • Een goed uitgeruste keuken met een vierpitsgasstel en vaak een magnetron. Verder een nette ijskast met meestal een kleine vriezer. Daarnaast natuurlijk pannen, bestek en serviesgoed!
  • Een doucheruimte, meestal met een apart toilet.
  • Tuinmeubilair is gewoonlijk aanwezig. Soms is er een aantrekkelijk houten of betegeld terras, waarop u 's avonds heerlijk kunt eten, en is er ook, indien toegestaan, een barbecue.

Veelgestelde vragen over stacaravans

Moet ik beddengoed meenemen?
Kussens en dekens zijn aanwezig, de meeste campings verhuren lakens.

Hoe zit het met voorzieningen voor baby's?
Bij de meeste campings kunt u een 'babypakket' krijgen (wieg en hoge stoel).

Wat is het verschil tussen een stacaravan en een chalet?
Ze lijken erg op elkaar. Chalets bieden over het algemeen alle voorzieningen van een stacaravan, alleen in een traditioneler ontwerp. Vaak heeft een chalet het voordeel van een extra slaapkamer op de eerste verdieping.

Moet er een borg betaald worden?
Meestal wordt u bij aankomst verzocht een borg te betalen om de kosten te dekken van eventuele schade of schoonmaakkosten. Dit kan vaak met een creditcard. Het bedrag krijgt u bij vertrek terug. Op sommige campings kunt u tegen vergoeding gebruik maken van een schoonmaakservice (handig wanneer u vroeg wilt vertrekken).

Zoek campings met stacaravans of chalets

Over Alan Rogers

Onze ervaren inspecteurs reizen ieder jaar vele duizenden kilometers om campings in Europa te bezoeken en inspecteren. Wij selecteren de beste campings voor onze gidsen en geven onafhankelijke en objectieve beschrijvingen om u te helpen bij het vinden van de camping die aan al uw wensen voldoet. Wij houden ons dag in, dag uit bezig met campings om u zo goed mogelijk van dienst te zijn - en om u iedere keer weer een geslaagde vakantie te garanderen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

Met kortingen voor abonnees en kampeerinformatie

loading...