Kamperen in Cumbria

loading...

Cumbria is door haar spectaculaire meren, golvende heidevlakten, indrukwekkende bergen en weelderig groene dalen, ideaal voor een rustige vakantie in een natuurlijke omgeving. Het is ook een uitstekend gebied voor de actieve vakantieganger, die zich op de buiten- of watersporten wil storten.

Cumbria Vakantie-ideeën

Ontdek Cumbria

Kamperen in Cumbria

Cumbria is bekend vanwege het Lake District National Park. De pittoreske dalen en de meren van Windermere, Ullswater en Derwentwater hebben elk een eigen karakter. Windermere is geschikt voor alle mogelijke watersporten, terwijl Ullswater vooral zeilboten trekt. U vindt nog veel ongerepte plekken in het Lake District, ondanks dat het zeer bekend is. De ruige heidevelden in de noordelijke Penninen bijvoorbeeld, of de prachtige Eden-vallei, zijn bij uitstek geschikt voor een heerlijke wandeling langs de rivier. De westelijke meren en heidevelden bieden rust. De heidevelden grenzen aan een spectaculaire kust. U ontdekt tussen Ennerdale en Eskdale, en tot aan de zandstenen kliffen van St.-Bees Head, vele rustige, ongerepte hoekjes. De schiereilanden aan de zuidkust van Cumbria tonen u een prachtig landschap. U vindt hier een verzameling ruïnes, zoals de abdij van Furness en het door monniken gebouwde middeleeuwse kasteel op het eiland Piel. De historische stad Carlisle is op de Romeinse Hadrianuswal gebouwd. Carlisle heeft een roemruchte geschiedenis en er staat een indrukwekkend kasteel. U vindt hier ook de enige kathedraal van Cumbria, een Victoriaanse, overdekte markt en veel gespecialiseerde winkeltjes.

U kunt nu...

Zoek campings in Cumbria

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

[Ad]   

Over Alan Rogers

Onze ervaren inspecteurs reizen ieder jaar vele duizenden kilometers om campings in Europa te bezoeken en inspecteren. Wij selecteren de beste campings voor onze gidsen en geven onafhankelijke en objectieve beschrijvingen om u te helpen bij het vinden van de camping die aan al uw wensen voldoet. Wij houden ons dag in, dag uit bezig met campings om u zo goed mogelijk van dienst te zijn - en om u iedere keer weer een geslaagde vakantie te garanderen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

Met kortingen voor abonnees en kampeerinformatie

 
 
 

English    |    Nederland

loading...