Kamperen in de Rhône-Alpes

Kamperen in de Rhône-Alpes; gelegen in het zuidoosten van Frankrijk, ten noorden van de Rivièra is een populaire bestemming voor kampeerders en caravanners. De regio is vernoemd naar de rivier de Rhône en de Alpen; met als uitschieter de Mont Blanc, maar ook nationale parken, wijngaarden en rivieren. Het is dus zeer begrijpelijk dat Rhône-Alpes een populaire regio is voor kampeerders, caravanners en campereigenaars.

De hoofdstad van Rhône-Alpes is Lyon, een Unesco World Heritage stad met Romaanse invloeden. Deze stad is niet ver gelegen van de meren van Dombes en de middeleeuwse stad Pérouges en de Romaanse stad Vienne. De Rhône valei is een schitterend natuurgebied, van de zonovergoten Drôme tot de bergen van de Vercors en de diepe gorges van de Ardèche. Liefhebbers van kunst en cultuur worden aangetrokken tot de ‘Villes d’Art’ zoals Lyon, Annecy, Grenoble, Chambéry, en Sant Etienne tijdens de kampeervakantie.

De gastronomie van de Rhône-Alpes wordt gedomineerd door de chefs Bocuse, Blanc en Orsi, is bekend van de kazen en traditionele gerechten zoals rosette en fondue. Goede wijnen uit de Rhône vallei zijn Beaujolais en Côtes du Rhône.

Vakantie-ideeën

Nature Parc l'Ardéchois

Deze kwaliteitscamping wordt door een familie beheerd en ligt aan de Ardèche, op loopafstand van Vallon-Pont-d'Arc en verzorgt zelf kanotochten.

Campéole la Nublière

Als u op zoek bent naar grote, schaduwrijke plaatsen, met uitzicht op de bergen en toegang tot het strand, dan is dit de camping voor u!

La Domaine d'Imbours

Deze afgelegen megacamping (270 ha) met 99 stacaravans, 41 chalets en 200 toerplaatsen hoort bij een vakantiepark. De ongemarkeerde plaatsen met 6A-stroom (mogelijk lange kabels nodig) staan op een ruig veld onder dikke bomen.

Champ la Chèvre

Dit is een aangename, bescheiden camping met werkelijk schitterende vergezichten richting de westelijke Alpen. Champ la Chèvre was vroeger een boerderij (vandaar de naam!) en maakt onder nieuw beheer een gestadig opknapproces door.

Caravaneige le Giffre

Le Giffre, omringd door prachtige bergen in deze minder bekende Alpenregio, maar desondanks niet ver gelegen van grote skioorden, is de ideale plek voor een actieve maar rustige vakantie.

Over Alan Rogers

Onze ervaren inspecteurs reizen ieder jaar vele duizenden kilometers om campings in Europa te bezoeken en inspecteren. Wij selecteren de beste campings voor onze gidsen en geven onafhankelijke en objectieve beschrijvingen om u te helpen bij het vinden van de camping die aan al uw wensen voldoet. Wij houden ons dag in, dag uit bezig met campings om u zo goed mogelijk van dienst te zijn - en om u iedere keer weer een geslaagde vakantie te garanderen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

Met kortingen voor abonnees en kampeerinformatie

loading...