Seiser Alm

Kamperen in Bretagne

loading...

Golvende zandstranden, verborgen grotten, mooie steden en een pittoreske kust maken van Bretagne een populaire vakantiebestemming. In Bretagne vindt u veel Keltische cultuur en de regio ademt de sfeer van mythes en legendes uit.

Bretagne Vakantie-ideeën

Ontdek Bretagne

Kamperen in Bretagne

Bretagne heeft 1200 kilometer rotskust met ontelbare baaien, drukke vissersdorpjes, brede zandstranden en bekoorlijke badplaatsen. De kust in het noorden van Bretagne is ruig en heeft een netwerk van rotsachtige inhammen. De kust in het zuiden van Bretagne is vlakker en heeft lange zandstranden. Landinwaarts vindt u beboste valleien, glooiende velden, heide en enorme granieten zwerfkeien. Het meest indrukwekkende aan Bretagne is toch wel de overdaad aan prehistorische plekken en dan met name de rechtopstaande stenen van Carnac. In Bretagne staan veel menhirs, hunebedden, kathedralen en kastelen. De sterke Keltische wortels van deze regio komen naar voren in de Bretonse kostuums en muziek, de religieuze festivals en de keuken, die crêpes en cider als handelsmerk heeft. De vele kastelen en landhuizen, de talloze kapellen en de oude steden en dorpen leveren het bewijs van Bretagnes veelbewogen geschiedenis en rijke traditie. U mag de Mont St.-Michel (net in Normandië gelegen) aan de noordkust zeker niet missen. Concarneau in het zuiden is een prachtige, ommuurde stad, ingesloten door granietrotsen.

U kunt nu...

Zoek campings in Bretagne

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

[Ad]   

Over Alan Rogers

Onze ervaren inspecteurs reizen ieder jaar vele duizenden kilometers om campings in Europa te bezoeken en inspecteren. Wij selecteren de beste campings voor onze gidsen en geven onafhankelijke en objectieve beschrijvingen om u te helpen bij het vinden van de camping die aan al uw wensen voldoet. Wij houden ons dag in, dag uit bezig met campings om u zo goed mogelijk van dienst te zijn - en om u iedere keer weer een geslaagde vakantie te garanderen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

Met kortingen voor abonnees en kampeerinformatie

 
 
 

English    |    Nederland

loading...