Kamperen in Champagne-Ardennen

loading...

Het gevarieerde landschap van Champagne-Ardenne bestaat uit dichte bossen, wijngaarden en kronkelende rivieren. Het hele gebied is bezaaid met boeiende oude kerken en kastelen, steden en dorpen.

Ontdek Champagne-Ardennen

Kamperen in Champagne-Ardennen

Op het laagland van de Champagne liggen de meest noordelijke wijngaarden van Frankrijk. Een speciaal proces zorgt ervoor dat van een lichte witte wijn champagne gemaakt wordt. Nergens anders ter wereld is het toegestaan om een bruisende wijn te maken en die champagne te noemen. Reims en Epernay zijn de centra van de wijnproductie. Hier zijn niet de namen van de wijngaarden beroemd geworden, maar die van de bottelaars, zoals Moët & Chandon en Veuve Clicquot. Het gebied kenmerkt zich door een landelijke rust, met glooiende velden van kalkgrond, maar in het noorden is ook een gedeelte met zware industrie. De noordoostelijke hoek van Frankrijk is het toneel geweest van vele Europese veldslagen en de heuvels en bossen van de Ardennen boden bescherming aan de verzetsstrijders in de Tweede Wereldoorlog toen Duitsland de Ardennen had geannexeerd. De belangrijkste stad Charleville-Mezières bestond oorspronkelijk uit twee aparte steden op de tegenoverliggende oevers van de Maas tot de samensmelting in 1966, waarna ieder deel zijn eigen karakter heeft behouden.

U kunt nu...

Zoek campings in Champagne-Ardennen

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

[Ad]   

Over Alan Rogers

Onze ervaren inspecteurs reizen ieder jaar vele duizenden kilometers om campings in Europa te bezoeken en inspecteren. Wij selecteren de beste campings voor onze gidsen en geven onafhankelijke en objectieve beschrijvingen om u te helpen bij het vinden van de camping die aan al uw wensen voldoet. Wij houden ons dag in, dag uit bezig met campings om u zo goed mogelijk van dienst te zijn - en om u iedere keer weer een geslaagde vakantie te garanderen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

Met kortingen voor abonnees en kampeerinformatie

 
 
 

English    |    Nederland

loading...