Kamperen in Corsica

loading...

U ziet in het spectaculaire landschap van Corsica baaien van wit zand, overspoeld door het helderblauwe water van de Middellandse Zee. Op bepaalde tijden ligt over het hele eiland een gloed van exotische bloemen, mede tot bloei gekomen door het recordaantal uren zon op Corsica.

Corsica Vakantie-ideeën

Ontdek Corsica

Kamperen in Corsica

Corsica wordt door sommigen als het juweel onder de eilanden in de Middellandse Zee gezien. Het eiland heeft een bloedige geschiedenis door de oorlogen tussen de Grieken, de Romeinen en de Lombardijers. Vijfhonderd jaar Italiaans gezag heeft het aanzien van het eiland beïnvloed. U vindt op Corsica Italiaans aandoende gehuchten en steden. Ze zijn gebouwd naast de bronnen in de bergen. Veel steden hebben sobere, landelijke kerken, maar er staan ook romaanse kerken. De afwisseling in het landschap is spectaculair. U ontdekt overal op het eiland indrukwekkende ravijnen, ijzige meren, gutsende bergstromen en magnifieke pijn- en kastanjebossen. U zult ook het gevierde parfum van de Corsicaanse maquis ontdekken: geurige kruiden, bloemen en struiken die de warme lente- en zomerlucht vullen. De hoogste bergen liggen in het westen, de meer toegankelijke terreinen, meestal vreemd en soms zelfs bizar van vorm, liggen in het zuiden. Een doorlopend rif vormt de ruggengraat van het eiland.

U kunt nu...

Zoek campings in Corsica

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

[Ad]   

Over Alan Rogers

Onze ervaren inspecteurs reizen ieder jaar vele duizenden kilometers om campings in Europa te bezoeken en inspecteren. Wij selecteren de beste campings voor onze gidsen en geven onafhankelijke en objectieve beschrijvingen om u te helpen bij het vinden van de camping die aan al uw wensen voldoet. Wij houden ons dag in, dag uit bezig met campings om u zo goed mogelijk van dienst te zijn - en om u iedere keer weer een geslaagde vakantie te garanderen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

Met kortingen voor abonnees en kampeerinformatie

 
 
 

English    |    Nederland

loading...