Kamperen in Elzas

loading...

De Elzas ligt tussen de Rijn en de Vogezen, grenst in het noorden en oosten aan Duitsland, in het zuiden aan Duitssprekend Zwitserland en in het westen aan de Franse streken Lorraine en Franche-Comté.

Ontdek Elzas

Kamperen in Elzas

De Elzas maakte vroeger deel uit van het Duitssprekende deel van Midden-Europa en veel mensen van alle leeftijden spreken of verstaan nog steeds Elzassisch, een Duits dialect dat veel lijkt op het Zwitser-Duits. In de laatste twee eeuwen hoorde de Elzas afwisselend bij Duitsland of Frankrijk. De streek maakte geen deel uit van Frankrijk toen de moderne staat zijn vorm kreeg en verschilt daarom nog in een aantal bestuurlijke opzichten van Frankrijk, vooral in religieus opzicht. Goede Vrijdag bijvoorbeeld is een feestdag in de Elzas, maar niet in de rest van het land. Op het gebied van architectuur is de Elzas zeker Germaans. Daal af van de Vogezen naar de Elzasser wijngaarden en de sprookjesachtige wijndorpen en –steden die het brede dal van de Rijn en het parallel lopende Grand Canal d’Alsace omzomen. Volg de goed aangegeven toeristische wijnroute en bezoek de meest pittoreske plaatsen zoals Obernai, Riquewihr en Ribeauville. De hoofdstad Straatsburg is een drukke stad met veel industrie eromheen en een prachtig middeleeuws centrum. Hier huist ook het Europese Parlement.

U kunt nu...

Zoek campings in Elzas

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

[Ad]   

Over Alan Rogers

Onze ervaren inspecteurs reizen ieder jaar vele duizenden kilometers om campings in Europa te bezoeken en inspecteren. Wij selecteren de beste campings voor onze gidsen en geven onafhankelijke en objectieve beschrijvingen om u te helpen bij het vinden van de camping die aan al uw wensen voldoet. Wij houden ons dag in, dag uit bezig met campings om u zo goed mogelijk van dienst te zijn - en om u iedere keer weer een geslaagde vakantie te garanderen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

Met kortingen voor abonnees en kampeerinformatie

 
 
 

English    |    Nederland

loading...