Kamperen in Lotharingen

loading...

De Lorraine (Lotharingen) is eeuwenlang een belangrijk Europees kruispunt geweest waardoor er een rijke mengeling van verschillende culturele invloeden is ontstaan. Nu is het een idyllische vakantiestreek die rijk is aan historische en culturele bezienswaardigheden en uitgestrekte bossen, meren, rivieren en bergen heeft.

Ontdek Lotharingen

Kamperen in Lotharingen

Net als de Elzas is de Lorraine een gebied waarover voortdurend oorlog is gevoerd. Lorraine werd eind 18de eeuw onderdeel van Frankrijk, waarna het van 1872 tot 1918 onder Duitse heerschappij viel en later door Hitler opnieuw tijdelijk geannexeerd werd. In het noorden en oosten zijn de Duitse invloeden op het gebied van architectuur, eten en taal duidelijk aanwezig, maar de bevolking beschouwt zichzelf helemaal Frans. Van Nancy tot de grens ligt een buitengewoon mooie streek met dichte bossen die bewoond worden door herten en everzwijnen. Ten zuiden van Nancy liggen plaatsen met natuurlijke bronnen zoals Vittel, Bains-les-Bains en Plombières en de geboorteplaats van Jeanne d’Arc, Domrémy. De heuvels van de Vogezen vormden in de Eerste Wereldoorlog een belangrijk front en vanwege militaire belangen werd toen de weg aangelegd die nu bekend staat als de Route des Crêtes (Bergtoppenroute) die dicht langs de hoogste toppen loopt. Langs de weg liggen meer plaatsen die aan de oorlog herinneren dan wijngaarden en meer ‘ballons’, zoals de hoogste toppen genoemd worden omdat ze rond en kaal zijn, dan dorpen, en het uitzicht van boven is er adembenemend.

U kunt nu...

Zoek campings in Lotharingen

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

[Ad]   

Over Alan Rogers

Onze ervaren inspecteurs reizen ieder jaar vele duizenden kilometers om campings in Europa te bezoeken en inspecteren. Wij selecteren de beste campings voor onze gidsen en geven onafhankelijke en objectieve beschrijvingen om u te helpen bij het vinden van de camping die aan al uw wensen voldoet. Wij houden ons dag in, dag uit bezig met campings om u zo goed mogelijk van dienst te zijn - en om u iedere keer weer een geslaagde vakantie te garanderen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

Met kortingen voor abonnees en kampeerinformatie

 
 
 

English    |    Nederland

loading...