Kamperen in Midi-Pyrénées

loading...

Glooiende velden met zonnebloemen, de armagnac-wijngaarden en afbrokkelende, eeuwenoude stenen gebouwen in slaperige steden maken deze kleurrijke regio populair bij degenen die van goed eten, goede wijn en het goede leven houden.

Midi-Pyrénées Vakantie-ideeën

Ontdek Midi-Pyrénées

Kamperen in Midi-Pyrénées

De Midi-Pyrénées staat bekend om armagnac, rugby en de Drie Musketiers en is de grootste regio van Frankrijk die in het noorden grenst aan de Dordogne in het noorden en in het zuiden aan Spanje. De zon straalt er uitbundig en de verschillende landschappen zijn facinerend. Ten zuiden van de landbouwgebieden en de rotsplaatsen langs de rivier de Lot liggen het rotsige kalkplateau van de Quercy en de kloven van de rivieren de Aveyron en de Tarn. Meer naar het zuiden vind je hoge kalkplateaus, hoge bergtoppen, smalle verborgen dalen en slaperige versterkte dorpen, die sinds de middeleeuwen maar weinig veranderd lijken in tegenstelling tot Toulouse, dat een zeer levendige universiteitsstad is met veel industrie. Lourdes is een van de meestbezochte pelgrimsplaatsen ter wereld. De kunstenaar Toulouse-Lautrec is geboren in Albi, de hoofdstad van het departement Tarn. Vanuit het stadje Foix in het oosten dat bestaat uit een wirwar van steile kronkelende straten kun je uitstekend de prehistorische grotten bij Niaux bezoeken of de belastingvrije winkels van het staatje Andorra.

U kunt nu...

Zoek campings in Midi-Pyrénées

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

[Ad]   

Over Alan Rogers

Onze ervaren inspecteurs reizen ieder jaar vele duizenden kilometers om campings in Europa te bezoeken en inspecteren. Wij selecteren de beste campings voor onze gidsen en geven onafhankelijke en objectieve beschrijvingen om u te helpen bij het vinden van de camping die aan al uw wensen voldoet. Wij houden ons dag in, dag uit bezig met campings om u zo goed mogelijk van dienst te zijn - en om u iedere keer weer een geslaagde vakantie te garanderen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

Met kortingen voor abonnees en kampeerinformatie

 
 
 

English    |    Nederland

loading...