Kamperen in NormandiŽ

loading...

Een opvallend gebied waarvan de schoonheid niet alleen in het landschap ligt. NormandiŽ is beroemd om de vis, schaal- en schelpdieren en de Keltische traditie. Bepaalde delen van NormandiŽ blijven puur en heerlijk ouderwets.

Ontdek NormandiŽ

Kamperen in NormandiŽ

NormandiŽ heeft een rijk en divers landschap. Het heeft bij Cotentine in het noorden een woeste, rotsachtige, granieten kust en in het zuiden lange zandstranden en kalksteenrotsen. De kust is prachtig door het schiereiland Cotentin, de kliffen van de CŰte díAlb‚tre, de mooie stranden en de modieuze badplaatsen aan de CŰte Fleurie. Bovendien vindt u in NormandiŽ een overvloed aan rustige steden en ongerept landschap om op uw gemak te leren kennen. De Normandische geschiedenis is nauw verbonden met de Engelse. Het beroemde tapijt van Bayeux laat de geschiedenis van de slag bij Hastings zien. Bovendien zijn er vele musea, tentoonstellingen, plaatsen en monumenten, die de geallieerde landingen in NormandiŽ op 6 juni 1944 herdenken, zoals het Caen Memorial-museum. NormandiŽ is de Ďmelksaloní van Frankrijk. U vindt genoeg verse vis, volle room, boter en lekkere kazen als de Camembert en de Pont líEvÍque. De vele appelboomgaarden zijn voor de ciderproductie en voor het maken van de bekende Calvados, de appelbrandewijn van NormandiŽ.

U kunt nu...

Zoek campings in NormandiŽ

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

[Ad]   

Over Alan Rogers

Onze ervaren inspecteurs reizen ieder jaar vele duizenden kilometers om campings in Europa te bezoeken en inspecteren. Wij selecteren de beste campings voor onze gidsen en geven onafhankelijke en objectieve beschrijvingen om u te helpen bij het vinden van de camping die aan al uw wensen voldoet. Wij houden ons dag in, dag uit bezig met campings om u zo goed mogelijk van dienst te zijn - en om u iedere keer weer een geslaagde vakantie te garanderen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

Met kortingen voor abonnees en kampeerinformatie

 
 
 

English    |    Nederland

loading...