Kamperen in PicardiŽ

loading...

PicardiŽ, waar de gotische architectuur in Frankrijk haar hoogtepunt heeft met maar liefst zes kathedralen, is nog overwegend landelijk. Diepe rivierdalen, beuken- en eikenbossen, rustige meertjes en zandstranden aan de kust zorgen voor een afwisselend landschap.

PicardiŽ Vakantie-ideeën

Ontdek PicardiŽ

Kamperen in PicardiŽ

Frankrijk zelf is ontstaan in deze noordelijke provincie gelegen tussen de rivieren de Marne en de Somme, want hier vestigden zich de eerste Franken, de voorouders van de Fransen. PicardiŽ is voor velen een gebied waar je alleen doorheen reist en lag vroeger op de route van vijandelijke legers. Dat kun je zien aan de verdedigingswerken van Vauban die in de 17de eeuw gebouwd werden aan het einde van een lange periode van veroveringen door de Engelse koningen en de hertogen van BourgondiŽ. Van recenter datum zijn de vele hectares van onberispelijk onderhouden oorlogsgraven, een sober aandenken aan de beide wereldoorlogen. In Vimy, in de buurt van Arras, zijn de loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog bewaard gebleven Ė een zeer indrukwekkende locatie. Bijna ieder dorp tussen Arras en Amiens heeft zijn eigen gedenkteken. De kust van PicardiŽ is de minst verstede-lijkte van Frankrijk en telt kilometers lange prachtige zandstranden en duinen, waar je geweldig kunt windsurfen, strandzeilen, zeilen, zwemmen en zandkastelen bouwen. Hoogtepunten zijn de Baai van de Somme en het grootste vogelreservaat van Europa, de Marquenterre.

U kunt nu...

Zoek campings in PicardiŽ

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

[Ad]   

Over Alan Rogers

Onze ervaren inspecteurs reizen ieder jaar vele duizenden kilometers om campings in Europa te bezoeken en inspecteren. Wij selecteren de beste campings voor onze gidsen en geven onafhankelijke en objectieve beschrijvingen om u te helpen bij het vinden van de camping die aan al uw wensen voldoet. Wij houden ons dag in, dag uit bezig met campings om u zo goed mogelijk van dienst te zijn - en om u iedere keer weer een geslaagde vakantie te garanderen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

Met kortingen voor abonnees en kampeerinformatie

 
 
 

English    |    Nederland

loading...