Kamperen in Val de Loire

loading...

Deze regio prikkelt uw fantasie door de meer dan honderd prachtige kastelen die er staan. De Loire is een charmant gebied met een weelderig landschap, zonnebloemvelden, glooiende wijngaarden en, natuurlijk, de rivier zelf.

Val de Loire Vakantie-ideeën

Ontdek Val de Loire

Kamperen in Val de Loire

De Loire is eeuwenlang door de Franse adel bezocht. De prachtige rivier de Loire slingert dan ook langs enkele van de mooiste kastelen van Frankrijk: Amboise, Azey-le-Rideau, Chenonceau, met de beroemde bogen over de rivier die op het water lijken te drijven, en het sprookjesachtige Usse met zijn talloze magische torentjes. Het milde klimaat van de Loire, ook wel de ‘Tuin van Frankrijk’ genoemd, de vruchtbare gronden in de groene dalen, de wijngaarden en de bloemen maken deze streek favoriet bij de bezoekers. Het gebied staat ook bekend om zijn honderden verschillende wijnen. Ze worden alle geproduceerd in wijngaarden die langs de Loire liggen. De imposante abdijen, holbewonersgrotten, kleine romaanse kerkjes, wouden als de Sologne en slaperige, pittoreske dorpjes belonen uw moeite als u ze wilt leren kennen. In de elegante steden Blois en Tours vindt u veel architectuur en musea. Een van de oudste steden in het Loiredal is Saumur.

U kunt nu...

Zoek campings in Val de Loire

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

[Ad]   

Over Alan Rogers

Onze ervaren inspecteurs reizen ieder jaar vele duizenden kilometers om campings in Europa te bezoeken en inspecteren. Wij selecteren de beste campings voor onze gidsen en geven onafhankelijke en objectieve beschrijvingen om u te helpen bij het vinden van de camping die aan al uw wensen voldoet. Wij houden ons dag in, dag uit bezig met campings om u zo goed mogelijk van dienst te zijn - en om u iedere keer weer een geslaagde vakantie te garanderen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

Met kortingen voor abonnees en kampeerinformatie

 
 
 

English    |    Nederland

loading...