Kamperen in Castilla en Leon

loading...

Het grote gebied Castilla-León ligt in het binnenland en grenst aan de westkant aan Portugal. Het heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de Romeinse tijd, en een overvloed aan kastelen, kathedralen, landhuizen, historische steden en dorpen.

Ontdek Castilla en Leon

Kamperen in Castilla en Leon

De steden en dorpen hebben een rijke geschiedenis. Ávila ligt in het zuiden op een hoogvlakte en heeft stadswallen uit de 11e eeuw. De gracieuze stad Salamanca had ooit de meest prestigieuze universiteit ter wereld. Het grootse Plaza Mayor is het mooiste plein van Spanje. Segovia ligt in het oosten en is beroemd door het prachtige Romeinse aquaduct. Het heeft 163 bogen en is op het hoogste punt 29 meter hoog. Verder vindt u in Segovia een kathedraal en het sprookjesachtige Alcazár. In de mooie stad Soria ziet u de Romeinse tijd terug in de straatjes. Burgos in het noorden is de geboorteplaats van El Cid en heeft een prachtige gotische kathedraal. De kathedraal is een van de mooiste van Spanje. De levendige universiteitsstad León heeft een koninklijk pantheon, versierd met Romeinse muurschilderingen, en een gotische kathedraal. In Palencia staan een gotische kathedraal en een archeologisch museum. Ten zuiden van León ligt Zamora. De oude, ommuurde stadsdelen zien er middeleeuws uit en er staat een dozijn romaanse kerken. Vallodolid ligt centraal en is beroemd door de plechtige processies tijdens de week voor Pasen.

U kunt nu...

Zoek campings in Castilla en Leon

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

[Ad]   

Over Alan Rogers

Onze ervaren inspecteurs reizen ieder jaar vele duizenden kilometers om campings in Europa te bezoeken en inspecteren. Wij selecteren de beste campings voor onze gidsen en geven onafhankelijke en objectieve beschrijvingen om u te helpen bij het vinden van de camping die aan al uw wensen voldoet. Wij houden ons dag in, dag uit bezig met campings om u zo goed mogelijk van dienst te zijn - en om u iedere keer weer een geslaagde vakantie te garanderen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

Met kortingen voor abonnees en kampeerinformatie

 
 
 

English    |    Nederland

loading...