Kamperen in Castilla-La-Mancha

loading...

Castilla-La Mancha ligt ten zuiden van Madrid en in het zuidelijke deel van het voormalige koninkrijk Castilla. In dit gebied ligt ook La Mancha, vereldberoemd geworden door het boek Don Quijote de la Mancha van Miguel de Cervantes Saavedra.

Ontdek Castilla-La-Mancha

Kamperen in Castilla-La-Mancha

De regio kan in twee duidelijke delen gescheiden worden: het plateau en de bergen. Het plateau is een grote vlakte met weinig bergen. De bergen, waaronder de Iberische bergen en de Sierra Morena, liggen rondom het plateau en vormen de grens van het gebied. Toledo staat vol monumenten en bijna alle stadia van de Spaanse kunst zijn in deze stad te zien. U vindt gebouwen in Moorse, mudejar- en joodse stijl, gotische bouwwerken, zoals de mooie kathedraal, en gebouwen uit de Renaissance. Toledo was ook de woonplaats van El Greco. U vindt veel van zijn schilderijen in het El Greco-museum. De provincie Cuenca wordt omringd door ruig, bergachtig gebied. In de stad zelf vindt u wonderbaarlijke huizen, die over de rand van de berg boven diepe ravijnen hangen. In een van deze huizen is het museum van abstracte kunst. In hartje La Mancha, via de regio Ciudad Real, kunt u de Ruta de Don Quixote volgen en de beroemde windmolens bij Campo de Criptana zien.

U kunt nu...

Zoek campings in Castilla-La-Mancha

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

[Ad]   

Over Alan Rogers

Onze ervaren inspecteurs reizen ieder jaar vele duizenden kilometers om campings in Europa te bezoeken en inspecteren. Wij selecteren de beste campings voor onze gidsen en geven onafhankelijke en objectieve beschrijvingen om u te helpen bij het vinden van de camping die aan al uw wensen voldoet. Wij houden ons dag in, dag uit bezig met campings om u zo goed mogelijk van dienst te zijn - en om u iedere keer weer een geslaagde vakantie te garanderen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

Met kortingen voor abonnees en kampeerinformatie

 
 
 

English    |    Nederland

loading...