Kamperen in CataloniŽ

loading...

CataloniŽ ligt aan de Middellandse Zee en wordt geflankeerd door de PyreneeŽn. Het ligt in de noordoosthoek van het schiereiland. CataloniŽ heeft een sterke eigen identiteit met een unieke cultuur en een eigen taal.

Ontdek CataloniŽ

Kamperen in CataloniŽ

Barcelona is de historische hoofdstad van CataloniŽ en de tweede stad van Spanje. De mooie stad heeft veel indrukwekkende oude architectuur, zoals de Barri GÚtic (gotische wijk) met het oude gemeentehuis, het bisschoppelijk paleis en het prachtige paleis van de Generalitat. De stad staat bovendien vol gebouwen van de ongeŽve-naarde modernistische architect Antonio GaudŪ. Lleida ligt centraal in het vruchtbare stroomgebied van de rivier de Segre. Het is de hoofdstad van de provincie Lleida. De kathedraal Seu Vella ligt prominent op een heuvel in de oude stad en is het symbool van de stad. De Costa Brava begint 40 kilometer ten noorden van Barcelona en loopt langs de kust van de provincie Girona. Het is een gebied van uitzonderlijke schoonheid, gevormd door steile rotsen en smalle baaien. Sommige steden in dit gebied zijn zeer toeristisch, maar andere, zoals Tossa de Mar, zijn niet uitgebreid en hebben nog de charme van een vissersdorp. De belangrijkste toeristische plaatsen aan de kust zijn onder meer Rose, Palamůs, Palafrugell, Sant Feliu de Guixols, Lloret de Mar en Blanes. U kunt bijna het hele jaar langs de kust varen.

U kunt nu...

Zoek campings in CataloniŽ

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

[Ad]   

Over Alan Rogers

Onze ervaren inspecteurs reizen ieder jaar vele duizenden kilometers om campings in Europa te bezoeken en inspecteren. Wij selecteren de beste campings voor onze gidsen en geven onafhankelijke en objectieve beschrijvingen om u te helpen bij het vinden van de camping die aan al uw wensen voldoet. Wij houden ons dag in, dag uit bezig met campings om u zo goed mogelijk van dienst te zijn - en om u iedere keer weer een geslaagde vakantie te garanderen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

Met kortingen voor abonnees en kampeerinformatie

 
 
 

English    |    Nederland

loading...