Kamperen in GaliciŽ

loading...

GaliciŽ is waarschijnlijk het meest bekend, omdat Santiago de Compostela, het eindpunt van de beroemde pelgrimsroute, in deze regio ligt. GaliciŽ heeft echter ook een kust met baaien, brede rotsachtige riviermondingen, beschutte oude vissersdorpjes en mooie stranden.

Ontdek GaliciŽ

Kamperen in GaliciŽ

Het hoogtepunt van deze regio is de prachtige middeleeuwse stad Santiago de Compostela. Het is de hoofdstad van GaliciŽ en het wereldberoemde centrum van de Europese pelgrims. De stad staat op de Werelderfgoedlijst en er staat een indrukwekkende romaanse kathedraal. U vindt in de stad nog meer kerken en kloosters. Het beste moment om Santiago de Compostela te bezoeken is tijdens het St.-Jacobusfestival op 25 juli. Onderweg richting Santiago komt u langs PortomarŪn en Samos. In de buurt van Samos liggen de Lůuzara-vallei en de Sierra do Oribio. U kunt hier wandelen, parasailen en grotten bezoeken. De Galicische kust wordt gekarakteriseerd door hoge rotsen en riviermondingen, die bekend staan als de RŪas Atlas en RŪas Baixas. Ze worden van elkaar gescheiden door de Costa da Morte, of ĎKust des Doodsí, zo genoemd door de honderden scheepswrakken die op de kliffen en rotsen liggen. Volgens de pelgrims was dit het Ďeinde van de wereldí. Aan de kust liggen middeleeuwse stadjes en dorpjes als Noia, Muros, CoruŮa en Finisterre. U vindt hier de beste eendenmossels van de regio.

U kunt nu...

Zoek campings in GaliciŽ

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

[Ad]   

Over Alan Rogers

Onze ervaren inspecteurs reizen ieder jaar vele duizenden kilometers om campings in Europa te bezoeken en inspecteren. Wij selecteren de beste campings voor onze gidsen en geven onafhankelijke en objectieve beschrijvingen om u te helpen bij het vinden van de camping die aan al uw wensen voldoet. Wij houden ons dag in, dag uit bezig met campings om u zo goed mogelijk van dienst te zijn - en om u iedere keer weer een geslaagde vakantie te garanderen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

Met kortingen voor abonnees en kampeerinformatie

 
 
 

English    |    Nederland

loading...