Kamperen in La Rioja

loading...

La Rioja is een klein gebied in het noordoosten van Spanje en de beste wijnregio van het land. De Riojawijn is een van de beste wijnen ter wereld.

Ontdek La Rioja

Kamperen in La Rioja

Logroño werd pas na de 11de-eeuw belangrijk, omdat de pelgrimsroute richting Santiago de Compostela populairder werd. De stad wordt dan ook genoemd in de eerste routebeschrijving van de pelgrimsroute, de Codex Calixtinus uit de 12de-eeuw. In elke stad die langs de route ligt, staat een aan de heilige toegewijde kerk. Behalve door de pelgrims is Rioja bekend door de wijn. Haro ligt in het centrum van de wijnproductie. Het is een statige stad ten noordwesten van Logroño en uiteraard een goede plek om één of twee flesjes in te slaan. Als u wilt weten hoe wijn gemaakt wordt, kunt u naar het wijnmuseum gaan. De toegangsprijs is inclusief kaas en wijn. In de laatste week van juni wordt in Haro feestgevierd. De climax van het feest is de wijnoorlog. Duizenden mensen komen bijeen en worden doorweekt met wijn. Verder kunt u wijn proeven, koopjes halen, gratis naar openluchtconcerten en er lopen gekostumeerde steltlopers rond.

U kunt nu...

Zoek campings in La Rioja

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

[Ad]   

Over Alan Rogers

Onze ervaren inspecteurs reizen ieder jaar vele duizenden kilometers om campings in Europa te bezoeken en inspecteren. Wij selecteren de beste campings voor onze gidsen en geven onafhankelijke en objectieve beschrijvingen om u te helpen bij het vinden van de camping die aan al uw wensen voldoet. Wij houden ons dag in, dag uit bezig met campings om u zo goed mogelijk van dienst te zijn - en om u iedere keer weer een geslaagde vakantie te garanderen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

Met kortingen voor abonnees en kampeerinformatie

 
 
 

English    |    Nederland

loading...