Kamperen in Pais Vasco-Euskadi

loading...

Euskadi in Noord-Spanje heeft een rijke Baskische geschiedenis. U merkt dat aan de architectuur, de taal, de lokale sporten en de keuken.

Ontdek Pais Vasco-Euskadi

Kamperen in Pais Vasco-Euskadi

De provincie Gipuzkoa grenst in het oosten aan Frankrijk. De hoofdstad San Sebastian is een drukke, pittoreske stad aan de kust met een sterke Baskische identiteit. De populaire badplaats ligt aan de La Concha-baai en wordt ingesloten door golvende heuvels. U vindt hier mooie stranden, waaronder het La Concha-strand. Cider maken is een van de oudste tradities van Baskenland. U kunt dan ook vele sidrerías (cidercafés) bezoeken. Als u langs de rotsachtige kust van de Costa Vasca richting Bilbao in Bizkaia gaat, vindt u meer mooie stranden en gezellige vissersdorpjes, zoals Orio, Zarautz en Getaria. De grootste trekpleister in Bilbao is het beroemde Guggenheim-museum. Dit gebouw is in 1997 geopend en volledig bedekt met titanium platen. U vindt hier een collectie hedendaagse kunst uit alle werelddelen. De stad heeft een oud stadsdeel met een gotische kathedraal, het Plaza Nueva en een museum. Verder landinwaarts in Alava ligt Vitoria, de hoofdstad van dit gebied. Vitoria heeft middeleeuwse straatjes, renaissancepaleizen, mooie kerkjes en drukke bars en taveernes. In de zomer wordt in de stad een jazzfestival georganiseerd.

U kunt nu...

Zoek campings in Pais Vasco-Euskadi

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

[Ad]   

Over Alan Rogers

Onze ervaren inspecteurs reizen ieder jaar vele duizenden kilometers om campings in Europa te bezoeken en inspecteren. Wij selecteren de beste campings voor onze gidsen en geven onafhankelijke en objectieve beschrijvingen om u te helpen bij het vinden van de camping die aan al uw wensen voldoet. Wij houden ons dag in, dag uit bezig met campings om u zo goed mogelijk van dienst te zijn - en om u iedere keer weer een geslaagde vakantie te garanderen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

Met kortingen voor abonnees en kampeerinformatie

 
 
 

English    |    Nederland

loading...